En vellykket aften i Pizzatorpet
Kornalyckes pizzatorp er altid klart til brug og her er lidt tricks til succes.
Det er ikke svært at fyre op i Torpet, men det kræver ca. 30 min. brændeflækning, 2 timers fyring og undervejs et intenst fokus på succes - gerne i selskab med gode folk, som ikke kræver alt for meget opmærksomhed - server evt. øl undervejs.
Optænding
For at holde mest mulig varme inde i ovnen, er den konstrueret med røgkanalen placeret over åbningen, udenfor selve ovnrummet.
Dette giver ikke optimalt træk, som i en brændeovn - derfor må man starte med et lille bål helt fremme i ovnen og gradvist flytte det dybere ind - efterhånden som den bliver varm.
Til sidst kan det ligge hele vejen rundt langs kanten, mens et glødelag dækker bunden.
Sod og dårlig forbrænding
Når bålet er kraftigt inde i ovnen vil man ofte opdage at den højre side ikke brænder ordentligt. Det er fordi luften typisk cirkulerer med uret rundt i ovnen og ilten er brugt op sidst på omgangen.
Så må man vente med at fyre i venstre side indtil brændet i højre side også er blevet til gløder.
Sæt fut i processen ved jævnlig brug af blæsebælgen (en velkommen anledning til pauser og emneskift i samtalen, som fyrmesteren på den måde kan forblive midtpunkt for).
Prøv venligst at bringe blæsebælgen indendøre samme aften da skindet bliver stift af fugt.
Den gode pizza
Selvom ovnen er fantastisk betyder det selvfølgelig også noget hvad der kommer i den.
Jakob har introduceret en langtidshævet dej, som giver en super god bund af den seje italienske type.
Hvis det er dét du ønsker - så klik billedet nedenunder og mød hipsterbageren og New York Times, som kalder den verdens bedste pizabund - og lær samtidig hvordan dejen håndteres optimalt.
Klik billedet for pizzahipstervideo. Iflg NY Times verdens bedste pizabund!